10 biji telur
16oz butter
2 cup gula (kisar)
2 cup tepung (ayak)
1 paket kecil holick
1 tin kecil susu pekat manis
1 sudu besar ovellete
Bahan tambahan :
coklat cabury yang paling kecil
Cara-cara :
Pukul gula & mentega hingga kembang. masukan ovellete dan gaul rata.
Masukan pula telur satu persatu, kemudian tepung dan gaul rata.
masukan holick dan gaul.masukan pula susu.
Bahagikan adunan kepada 3 bahagian :
warna pink (lebihkan sedikit)
warna ungu
warna biru
Cara membakar :
Masukan satu senduk warna pink dan bakar guna api atas sahaja sehingga nampak kekuningan.
Lapiskan pula dengan warna ungu dan bakar guna api atas sahaja sehingga nampak kekuningan.
Lapiskan pula dengan warna biru dan bakar guna api atas sahaja sehingga nampak kekuningan.
Selepas itu, susun dengan coklat dan letak warna pink dan bakar sehingga nampak kekuningan.
*Ulang sehingga adunan habis.
nota: gambar di atas diambil dr web/blog rakan2 yang lain...TQ
No comments:
Post a Comment